fr

Ethias breidt haar productengamma Leven uit in partnerschap met DELA

Vandaag biedt Ethias haar particuliere klanten een breed scala van verzekeringsproducten en -diensten aan. Dankzij de nieuwe samenwerking met Uitvaartspecialist DELA kan ze nu ook een antwoord bieden aan klanten die hun dierbaren willen beschermen tegen alle zorgen bij een overlijden. Met financiële gemoedsrust, emotionele ondersteuning en hulp bij alle praktische en administratieve aspecten biedt het DELA Uitvaartzorgplan een geïntegreerd antwoord en is het een perfecte aanvulling op het productengamma Leven van Ethias.

Leader in direct verzekeren en marktleider in uitvaartverzekering en -verzorging delen dezelfde waarden

De sterke marktpositie van DELA garandeert een kwaliteitsoplossing voor de verzekerden van Ethias. De uitgebreide en unieke bijstand die in het Uitvaartzorgplan is opgenomen, sluit volledig aan op de mensgerichte aanpak die centraal staat in de activiteiten van Ethias.

Het Uitvaartzorgplan biedt verzekerden en hun nabestaanden naast financiële gemoedsrust ook emotionele en praktische bijstand. Zo komt er na de uitvaart een consulent nabestaandenzorg langs om de familieleden te helpen en adviseren bij de praktische en administratieve beslommeringen. Daarnaast kunnen ze rekenen op extra diensten waaronder repatriëring, vervroegde terugkeer van familieleden, gezinshulp, psychologische bijstand en een telefonische hulplijn. DELA heeft ook een eigen netwerk van hooggekwalificeerde uitvaartondernemers die, als de verzekerden van Ethias dat wensen, de uitvaart kunnen regelen en hen zo een extra kwaliteitsgarantie bieden. De keuze van de uitvaartondernemer is uiteraard vrij.

“Als verzekeraar willen we onze klanten ontzorgen en hen ondersteunen in hun dagelijkse leven. Dat is onze missie en dat is ook de kracht van DELA. Dankzij dit partnerschap met DELA beschikken we over een product dat in de lijn ligt van ons aanbod Leven, dat voortaan alle behoeften van de verzekerde dekt. Bovendien denken we bij Ethias verder dan verzekeringen. Zoals ik al vertelde, willen we onze verzekerden bijstaan in hun dagelijkse leven en hen zoveel mogelijk ontzorgen. Deze gemeenschappelijke visie vormt de basis voor een samenwerking die ongetwijfeld van lange duur zal zijn.”

Benoit Verwilghen, Vice-CEO & Chief Operating Officer Life (Ethias)

“Wij kijken uit naar de samenwerking met Ethias. We delen dezelfde waarden en principes in de manier waarop we met onze medewerkers en klanten willen omgaan. Als onderdeel van een coöperatie is het solidariteitsprincipe voor DELA essentieel, en het verheugt ons dat Ethias solidariteit eveneens hoog in het vaandel heeft staan. Dit partnership draagt bij tot de toegankelijkheid van onze uitvaartverzekering voor zoveel mogelijk mensen. Zo kunnen we nog meer Belgen ondersteunen en ontzorgen bij alle financiële, praktische en emotionele aspecten van een afscheid.”

Geert Deschoolmeester, Managing Director DELA Verzekeringen België (DELA)

Meteen verzekerd voor het hele bedrag

Een begrafenis kost vandaag gemiddeld tussen 5.000 en 7.000 euro of meer naargelang de wensen van de verzekerde of zijn nabestaanden. Met het Uitvaartzorgplan kan de verzekerde een kapitaal kiezen tussen 2.500 en 10.000 euro. Dit bedrag wordt gebruikt om de uitvaartkosten te betalen. De verzekerde is gedekt voor het totale kapitaal zodra de eerste premie is betaald. Het Uitvaartzorgplan is namelijk geen spaarproduct, maar een verzekering. Na de laatste premiebetaling blijft de klant verzekerd voor de rest van zijn leven. Bovenal is het een manier om verzekerden en hun nabestaanden te ontzorgen vóór, tijdens en na de uitvaart.

Over Ethias

Het unieke businessmodel van Ethias is gebaseerd op het directe, het digitale en de publieke sector, op het engagement van haar 1.900 medewerkers, op het vertrouwen van haar klanten (1.200.000 particulieren en meer dan 40.000 klanten uit de openbare en private sector), op de steun van haar aandeelhouders, op haar 100 jaar ervaring en op haar financiële daadkracht. Dat alles maakt van Ethias vandaag een opmerkelijke Belgische verzekeraar.

Vanuit een solide groepsstrategie innoveert Ethias voortdurend met zicht op waardecreatie en met aandacht voor de behoeften van morgen. Haar innovaties concretiseren zich via ecosystemen in domeinen als gezondheid, vergrijzing, mobiliteit en openbare diensten. Ethias wil met haar "fygitale" en sociaal verantwoorde aanpak partner zijn in het dagelijkse leven, verder gaan dan enkel verzekeringen en voor iedereen toegankelijk zijn.

Over DELA

DELA staat voor “Draagt Elkanders Lasten” en maakt deel uit van een coöperatie. DELA is gespecialiseerd in alles wat van ver of dichtbij te maken heeft met afscheid en ontzorgt mensen op één van de moeilijkste momenten van hun leven: het afscheid van een dierbare. Onze organisatie bestaat reeds meer dan 80 jaar en is sinds 1989 aanwezig in België, waar ze bijna 800 medewerkers telt die helpen vóór, tijdens en na een uitvaart. DELA is vooral gekend als uitvaartverzekeraar, maar heeft ook een 60-tal hooggekwalificeerde uitvaartcentra op meer dan 110 locaties in België, 4 crematoria en een repatriëringscentrum op de luchthaven van Zaventem.

Bovendien staan 25 consulenten nabestaandenzorg dagelijks klaar om de nabestaanden na de uitvaart te helpen met praktische en administratieve beslommeringen. DELA doet ongeveer 80% van de repatriëringen en begraaft 1 op de 10 Belgen. DELA staat er dan ook om gekend dé uitvaartspecialist van België te zijn. Vanuit haar sociale betrokkenheid richtte DELA het DELA Fonds op, dat initiatieven steunt die het moeilijke moment rondom het afscheid draaglijker willen maken. Voor meer informatie en inspiratie ga naar dela.be.

Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer