fr

€ 275.000 voor 15 winnende projecten om jongerenarmoede te bestrijden


Ethias Impact Fund, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, maakte vandaag de 15 laureaten bekend van de 3e editie van de Ethias Youth Solidarity Awards (EYSA). De winnaars werden geselecteerd voor de relevantie van hun lokale initiatieven om armoede bij Belgische kinderen en jongeren onder de 30 jaar te bestrijden.

Dit jaar hebben 150 vzw’s en 40 OCMW’s samen 190 kandidaatsdossiers ingediend, een recordaantal na de openstelling van de wedstrijd voor vzw’s. Ethias wil hen allen van harte bedanken voor hun essentiële werk met jongeren in kwetsbare situaties en feliciteert in het bijzonder de 15 laureaten!

Ook dit jaar hebben de winnende projecten betrekking op een breed scala aan concrete onderwerpen die van essentieel belang zijn voor Belgische jongeren die het moeilijk hebben. Het betreft onder meer initiatieven om te zorgen voor digitale ondersteuning of mental coaching, om 'dakloosheid' bij jongeren te voorkomen, om de toegang tot huisvesting voor kwetsbare jongvolwassenen te vergemakkelijken of om hun socio-professionele re-integratie te bevorderen via nieuwe vaardigheden of opleidingen. 

Tableau_lauréats_NL
Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer